Afrika Reisadvies

Published Dec 28, 21
8 min read

Beoordelingen & Reviews Explore Namibia

De temperaturen zijn aangenaam, maar het kan ’s avonds erg afkoelen met af en toe temperaturen van onder het vriespunt en sneeuw. Het is een goede tijd voor safari’s, omdat de begroeiing niet erg dicht is. Daarom is ook dit een drukke periode qua toerisme. Het land in bloei, Een zeer geschikte periode om naar Zuid-Afrika te reizen is augustus t/m oktober, wanneer de lente het land in bloei zet.

Nergens in Zuid-Afrika is het voorjaar zo spectaculair als in de Kaapprovincies, Western Cape en Eastern Cape. Gedurende de maanden augustus, september en oktober wordt de winter weggevaagd en verschijnen overal duizenden bloemen en planten die de droge plateaus bedekken met een tapijt vol kleuren. In Namaqualand, in de Western Cape en Northern Cape provincies, vindt u een bijzonder natuurfenomeen in het voorjaar.

Wintersport Georganiseerde Groepsreizen

Rondreis Afrika   De beste rondreizen in Afrika » ANWBAfrika - Wikivoyage


Zuid-Afrika is een van de mooiste landen ter wereld. Met uitgestrekte landschappen, hippe steden, ongerepte stranden, spectaculair wildlife en toffe activiteiten, is die een bestemming voor iedereen. Het heeft mij in alle opzichten positief verrast. Mijn reis door Zuid-Afrika was een onvergetelijk avontuur in een van de mooiste landen die ik ooit heb bezocht.

Top vakantiebestemmingen in Afrika - Ik Ben Op ReisZuid-Afrika autorondreis - Grand tour Zuid-Afrika - 333travel
Het land biedt alles wat je zoekt. Prachtige natuur, heerlijk eten, mooie stranden en vriendelijke mensen. Veel mensen ‘worstelen’ nog wel eens met hun route door Zuid-Afrika. Lake Manyara National Park. Daarom delen wij graag onze route. Voordat we onze route door Zuid-Afrika met jullie delen is het handig om te weten hoe lang we precies zijn geweest.

Rondreis Zuid-afrika

Dag 1 – Amsterdam ➜ Johannesburg De eerste dag is meestal nooit echt spannend. Tenminste… het is een hoop zitten, wachten en nog eens zitten. Wij kozen er voor om naar Johannesburg te vliegen, daar een auto te huren en naar Kaapstad te rijden. De auto hebben we ingeleverd in Kaapstad en we vlogen daarna terug naar Johannesburg.

p duurder. Dit was een goedkopere optie 🙂 Dag 2 – Aankomst Johannesburg ➜ Graskop Eigenlijk is dit nog steeds onze eerste dag aangezien we geen oog dicht hebben gedaan in het vliegtuig. Tanzania. Wij besloten ons route door Zuid-Afrika te beginnen met de Panoramaroute in Graskop en Johannesburg over te slaan.

Rondreis Zuid-afrika

We kwamen tegen het eind van de middag aan in Graskop. 4,5 uur rijden (395 kilometer) Dag 3 – Graskop Panoramaroute De eerste dag in Graskop besloten we de bekende Panoramaroute te rijden. Een van de bekendste routes in Zuid-Afrika en een must als je in deze regio bent. Wij vonden het in ieder geval een heel goed begin van onze reis door Zuid-Afrika.

De 10 mooiste landen in Afrika   VAB-MagazineDe 10 mooiste landen in Afrika VAB-Magazine


De eerste dag zijn we bij de volgende viewpoints geweest; Three Rondavels Lowfield Viewpoint Blyde River Bridge God’s Window The Pinnacle Rock De hele Panoramaroute is maar 50 kilometer, maar je kunt er een dag over doen. Zo heb je iets meer tijd om alles te zien. ‘s avonds hebben we Graskop verkend, iets waar je snel klaar mee bent want zo groot is het niet.

Actieve Vakantie Zuid-afrika - Snp Natuurreizen

We wilden in eerste instantie een boottocht maken over de Blyde River omdat je dan de canyons van onder ziet in plaats van vanaf de top. Helaas hebben we de plek waar de boot vertrekt nooit gehaald door politiecontrole en een lekke band 🙂 Goed begin van onze route door Zuid-Afrika.

Zo zijn wij een stuk doorgereden en kwamen we op de Abel Erasmus Pass uit. Als je de tijd hebt raden we zeker aan deze Pass aan je route toe te voegen. Het is wel wat verder rijden, maar de uitzichten onderweg zijn wederom prachtig. Je zou een klein deel van de pass kunnen rijden.

De 7 Mooiste Landen En Bestemmingen In Afrika

Je kunt niet naar Zuid-Afrika reizen en niet naar Krugerpark gaan. Wij besloten niet in Krugerpark te slapen om verschillende redenen. De belangrijkste reden is de prijs. Daarnaast is Krugerpark mooi, maar niet het enige nationale park van het land. We kozen er daarom voor om 2 nachten in Hazyview te overnachten.

Aangezien we al vroeg bij Krugerpark waren besloten we deze dag zelf door Krugerpark te rijden. Je kunt overal een safari boeken, maar wij vonden het leuker om met onze eigen auto door het park te rijden. We zijn rond 17:00 uur Krugerpark uitgereden om voor het donker bij onze accommodatie te zijn - Sossusvlei.

Zuid-afrika Reizen ~ Individuele Rondreizen Op Maat

De eerste dag hadden we vanuit onze auto kuddes olifanten, giraffen, gnoes, nijlpaarden, neushoorns, wildebeesten, impala’s, gieren, adelaars, Europese rollers, honderden zebra’s en springbokken gespot. De leeuw en luipaard miste nog op ons lijstje van de . Daarom boekte we een safari in de hoop dat de gids ons naar de leeuw en het luipaard kon brengen.

wij betaalde ongeveer €65 p. p. voor de safari Dag 7 – Kruger (Hazyview) ➜ St. Lucia Dag 7 was een lange, lange, lange dag! We besloten om van Kruger naar St. Lucia te rijden aan de kust van Zuid-Afrika. Met ruim 600 kilometer was dit het langste stuk dat we hebben gereden tijdens deze route door Zuid-Afrika.

De 7 Mooiste Landen En Bestemmingen In Afrika

Dat is heel erg lang, maar als je vroeg vertrekt (rond 6:00 uur) kom je rond het eind van de middag in St. Lucia aan. 8 uur (655 kilometer) Dag 8 – St. Lucia Nadat we zo’n lang stuk hadden gereden besloten we de 8e dag lekker niks te doen.

Lucia ligt aan het strand en je kunt hier lekker een dagje aan het strand hangen. Elke reis heb je van die dagen dat je even gas terug neemt. Wasje doen, lekker eten, relaxen aan het strand, nog wat eten en ‘s avonds lekker wat drinken. St. Lucia was de eerste stad waar we ‘s avonds gezellig op een terrasje konden zitten en daar hebben we gebruik van gemaakt! je hebt hier het i, Simangaliso Park.

De 10 Mooiste Eilanden En Stranden Van Afrika

Lucia ➜ Hluhluwe–i, Mfolozi Park Na een dagje rust besloten we de volgende dag naar Hluhluwe–i, Mfolozi Park te rijden. Het ligt op een uurtje van St. Lucia dus je bent er zo. Hluhluwe–i, Mfolozi Park is een prachtig park. Waar Krugerpark ontzettend groot en vlak is, is dit park veel heuvelachtiger en kleiner.

Letterlijk. Het heeft de hele dag geregend waardoor we geen leeuwen konden spotten. Olifanten, giraffen, neushoorns, zebra’s en buffels lieten zich gelukkig wel zien 1 uur (53 kilometer) als je minder tijd hebt kun je dit deel van deze route door Zuid-Afrika uit je planning halen Dag 10 – St.

10 X Redenen Waarom Je (Beter) In De 'Winter' Op Vakantie

Lucia naar Amphitheater Backpackers in Noord Drakensbergen. Drakensbergen is een van de mooiste gebieden waar ik ooit ben geweest. Wat je ook doet, wat je route door Zuid-Afrika ook gaat worden: neem Drakensbergen op in je planning! Het was een lange rit, maar prima te doen - Amboseli. Zeker het laatste deel rondom Drakensbergen is echt oogstrelend! 6 uur (487 kilometer) Dag 11 – Noord Drakensbergen The Sentinel Peak Nadat we de dag hiervoor al hadden gezien hoe mooie de omgeving was, was het dag 11 tijd om de omgeving écht te ontdekken.

Je kunt zelf rijden en ontdekken, maar ook tours boeken. Wij besloten bij onze accommodatie (Amphitheater Backpackers) de tour naar de Sentinel Peak te boeken. Het was een investering (€60 p. p.), maar het is elke cent meer dan waard. De omgeving hier is zo indrukwekkend. Dat vergeet je nooit meer! Dag 12 – Noord Drakensbergen ➜ Royal Natal ➜ Underberg Nadat we de Sentinel bezocht hadden besloten we de volgende dag naar het bekende Royal Natal National Park te gaan.

Kruger National Park - Zuid-afrika - Van Verre Reizen

We besloten hier zelf heen te gaan zonder tour aangezien je hier makkelijk heen kunt rijden. Doordat we de dag ervoor al The Sentinel hadden bezocht was het uitzicht bij Royal Natal een beetje ‘same same’ (klinkt heel verwend). Daarom besloten we naar Rugged Glen te rijden en een deel van dit stuk te verkennen.

6 uur (+ stops – 272 kilometer) Dag 13 – Underberg Sani Pass Wij besloten in Underberg te overnachten, maar als je hier komt voor de Sani Pass kun je ook in Himeville overnachten. Underberg is nauwelijks een stadje te noemen. Er is een benzinepomp en een grote SPAR en verder veel hotels, hostels, guesthouses, een aantal restaurants en touroperators.

Afrika Reisadvies

wij sliepen in Over the Edge Cottage met een indrukwekkend uitzicht De Sani Pass is een van de bekendste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika. Het is een bergpass die bijna iedereen op zijn of haar to-do lijst heeft staan. Ook wij. Eigenlijk bestaat de Sani Pass uit twee delen. Het eerste deel is van Underberg/Himeville naar de grens van Zuid-Afrika, halverwege de pass.

Top vakantiebestemmingen in Afrika - Ik Ben Op ReisMooie landen in Afrika voor een luxe rondreis - Follow My Footprints


Het eerste deel, tot aan de grens van Zuid-Afrika, kun je met je eigen auto rijden. Daarna MOET je met een 4×4 verder rijden. Dat is met een ‘normale’ auto niet mogelijk. Overigens raden we aan om het eerste deel ook alleen met 4×4 te doen. Zeker als het geregend heeft (of regent) Je kunt ook het eerste deel met je eigen auto rijden.

Afrika Met Kinderen, Een Onvergetelijk Avontuur

Dit is 8 km en daar doe je zeker 3 uur over. wij hebben de Sani Pass gedaan met een tour (950 Rand p. p). Check hier ons blog over de Sani Pass Dag 14 – Himeville Underberg is een klein stadje, maar Himeville is echt mini. Eigenlijk is het maar één straat.

More from Villa, Huizen, Vakantie

Navigation

Home

Latest Posts

Camperverhuur Jirnsum

Published Mar 27, 22
6 min read

Afrika Reisadvies

Published Dec 28, 21
8 min read